x

Unika omslag ska öka till mångfald och tolerans

Unika omslag ska öka till mångfald och tolerans

Fem exemplar av Sarah Riedels LP av albumet Genom Natten har fått unika omslag målade av konstnärerna Stina Wirsén, Nina Hemmingsson, Carl-Johan De Geer och Sara Olausson. Dessa omslag ska auktioneras ut på Tradera från och med den 12 mars tills den 20 mars. Intäkterna från omslagen kommer oavkortat gå till Teskedsordens arbete för mångfald och tolerans.

– Jag tog chansen när jag fick första upplagan av min LP. Fem skivor med helt vita omslag – de var bara till för lyssning. Jag tänkte genast att jag vill göra något speciellt med dem och samtidigt ta antirasistisk ställning, berättar Sarah Reidel för GAFFA.

Varför auktionera ut dem?

– För att bidra till arbetet för ökad tolerans. Det känns extremt viktigt idag. Självklart är detta något vi alla måste tänka på i vår vardag hela tiden. Utmana strukturer, tankegångar och rasistiska företeelser. Just denna auktion fokuserar på toleransarbete riktat till barn och unga.

Varför skänka pengarna till just teskedsordern? 

– Jag har funderat mycket på var pengarna ska gå, det finns så många bra initiativ i landet. Och många infallsvinklar. Teskedsorden riktar sig specifikt till barn och unga, något som känns angeläget för mig på flera plan. Det känns hoppfullt mitt i den rasistiska sörja Sverige håller på att bli.

Sarah Reidel berättar att albumet Genom Natten är hennes första album med egenskrivna låttexter på svenska. Albumet knyter ann till auktionen på många vis.

– Genom hela arbetet med musiken och texterna har jag funderat mycket på mitt ursprung och mitt arv som andra generationens invandrare. Vad hat och rädslor gör med människor. Därför känns också detta antirasistiska initiativ som en naturlig fortsättning på det konstnärliga arbetet.

Vad tycker du själv om omslagen?

– De är så otroligt fina! Jag blir rörd. Konstnärerna har lyssnat in min musik och verkligen fångat tonen!

Har du en favorit?

– Nej, alla har sitt unika uttryck. 

Genom Natten nominerades till både Grammis och Manifest i år. Omslagsauktionen hittar du på Tradera. 

Här är Sarah Riedels musikvideo till Snälla Snälla feat. Loney Dear: 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA