x

Ane Brun tillbaka med singel och video

Ane Brun tillbaka med singel och video

Ane Brun är tillbaka med en ny singel och en musikvideo efter fyra år i tystnad. Directions är singeln som nu släpps från sångerskan kommande studioalbum, som just nu saknar namn men som har planerad release i höst.

Directions är ett smakprov på det som komma skall. Låten är inte heller skriven på piano och gitarr som Ane Brun brukar göra, istället har hon använt sig av en app på telefonen som gör att sångerskan kan spela in och bygga vidare på fler spår.

– Det här inkluderar rytmiska samplingar som man kan komponera till och det är så jag har byggt låten, genom att lägga en basgång med min röst och därefter skriva en melodi ovanpå det. Inga melodiinstrument användes, vilket är ett nytt sätt att arbeta för mig, säger Ane Brun i ett pressmeddelande.

Singeln Directions är producerad av Ane Brun och Tobias Fröberg och låten är inspelad tillsammans med musikerna som Ane Brun hade med sig under sin turné 2013.

Det kommande albumet och singeln kommer att ha en annan karaktär än det som Ane Brun tidigare har gjort. Sångerskan har återvänt till musiken som hon växte upp med.

– Jag har en låtlista med saker som DJ Shadow, DJ Crush och en massa fantastik triphop, jazz och elektronika. Jag lyssnade på allt det här igen och försökte analysera vad det var jag gillade med det. Även en del musik av Charles Mingus och Duke Ellington, som är jazz jag växte upp med. Det råa sound som en del av de albumen har och som tydligt inspirerat 90-tals triphop och elektronika som jag tycker om. Jag ville att min röst skulle flyta ovanpå beatsen den här gången.

I höst kommer Ane Brun bege sig ut på turné, i samband med att skivan släpps. Hon kommer besöka Göteborg 11 oktober, Stockholm 20 oktober och Malmö 23 oktober i år.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA