x

Twitter-hatet mot Zara Larsson eskalerar

Twitter-hatet mot Zara Larsson eskalerar

 

När Zara Larsson uttrycker sina åsikter på sin blogg så får det snabbt avtryck på sociala medier, men där gången verkar det nå helt nya nivåer. Anledningen? Hon ville avskaffa mansdagen.

"Jag vet inte vad jag ska skriva riktigt. Ska jag ens behöva uttala mig om hur jävla mycket viktigare denna dagen är i jämförelse med mansdagen? Behövs det? (Behövs mansdagen? Ta bort den. Den kommer inte bli saknad).".

Så skrev Zara Larsson i söndags på sin blogg och fick snabbt ta konsekvenserna från Twitter-männen. "Håll käften din lilla slyna" och "manshatare" lät det bland annat.

Idag skriver hon ett nytt inlägg på sin blogg och kommenterar det hela.

"Jag tycker det är förskräckligt att läsa vissa kommentarer jag får på mina sociala medier. Dödshot hit och dit. Folk ska slå ner mig och våldta mig och sedan tycker andra att det här med feminism börjar gå för långt. Det är hemskt att se hur mycket hat feminismen får när hatet borde riktas mot allt som feminismen kämpar emot."

Reaktionerna lät inte vänta på sig och Twitter befinner sig i skrivande stund i nån slags uppror med kränkta män (och kvinnor) som ropar "manshatare" och "munkavel" i ena hörnet och hängivna supporters i andra. "Mår uppriktigt JÄVLA illa av människors vidriga kommentarer mot Zara Larsson asså va i helvete", skriver Hilda Gustafsson, och vi kan bara hålla med.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA