x

Nytt instrument gör succé på nätet

Nytt instrument gör succé på nätet

Det är företaget Artiphon som har tagit fram pryslen som kanske kan komma till att bli det sista någon behöver köpa i instrumentväg. Den går under namnet Instrument 1 och kan användas som bland annat fiol, trummor, gitarr och keyboard, skriver Feber.

Poängen med den här satsningen är att du ska kunna spela instrumentet precis så som du vill. Det är kompatibelt med midiprogramvara, så det enda som behövs för att spela på det är en telefon eller en dator. Sedan är det bara att starta företagets app på telefonen, välja instrumentet och köra igång.

Satsningen drog igång genom en Kickstarterinsamling för bara några få dagar sedan. Då bad Artiphon om 75 000 dollar vilket företaget fick in efter bara några få timmar. Nu har de samlat in drygt en halv miljon dollar, så Instrument 1 lär se dagens ljus i framtiden.

Priset för det här instrumentet kommer ligga på ungefär 400 dollar och det går att förbeställa det för ett lite reducerat pris. Artiphon säger att de ska börja distribuera produkten i början av nästa år.

Se introduktionen här nedan.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA