x

Här är Sveriges största festivaler – på Facebook

Här är Sveriges största festivaler – på Facebook

Festivalsäsongen närmar sig med stormsteg och därför har vi på GAFFA tagit en titt på sociala medier för att se vilka festivaler som är störst på Facebook.

Landets största festivaler, enligt Facebook, är Summerburst som har drygt 166 000 följare på mediet, i skrivande stund.

– Det visste jag inte, men det känns ju riktigt bra. Publiken i sig är väldigt elektronisk så att säga, men det är riktigt kul, säger Andreas Boström som är Summerbursts Festivalgeneral, till GAFFA.

Summerburst har arrangerats i fem års tid. Både i Stockholm och i Göteborg. På Facebook har den nischade festivalen nästan 166 000 följare, och har en kapacitet på mer än 30 000 besökare i Stockholm och 30 000 besökare i Göteborg.

– Vi har nästan sålt slut i Göteborg, så vi bestämde oss för att utvidga området i år så vi kan ta emot fler, säger Andreas Boström.

Efter Summerburst kommer, inte så överraskande, Sweden Rock Festival med sina drygt 135 000 följare. Bråvalla Festival är trea med 104 000 följare och på fjärde plats ser vi Way Out West med sina nära 90 000 följare.

Överraskande nog kommer Metaltown på femte plats av Sveriges festivaler. Det är överraskande eftersom festivalen inte genomfördes förra året och tar en paus även i år. Ändå har festivalen nästan 60 000 följare på Facebook. Festivalarrangörerna bekräftar på Facebook att festivalen lever och kommer att genomföras nästa år.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA