x

Jocke Berg och Lisa Nilsson i duett

Jocke Berg och Lisa Nilsson i duett

Joakim Berg och Lisa Nilsson har sjungit in en duett tillsammans, skriver DN idag. Låten heter Innan Vi Faller och släpps på fredag. Senare samma dag besöker Berg och Nilsson SVT:s Skavlan för att framföra låten.

Låtens grund är ett tidigare outgivet alster av Jocke Berg och har ett politiskt tema.

Så här går texten: "allt vi borde sparat det slängde vi/allt vi hade lärt oss förträngde vi/åh allt vi borde pratat om gömde vi/allt vi skulle minnas det glömde vi/vi som hade allting/en gång i tiden var allt det här vårt/innan vi faller i varandras armar/ska vi falla isär".

– Den är politisk, men inbäddad i en kärleksrelation vilket gör den både djup och allmängiltig, Jocke är en mästare på att skriva kärnfulla texter med tydliga bilder. Det är en stor konst, säger Lisa Nilsson till DN.

– Den formulerar sorgen inför att vi envisas med att glömma bort det viktiga – både i våra relationer och inte minst i samhället och det klimat som råder. Ett slags sorg över att vi inte lär oss av historien utan upprepar samma misstag och dras till det destruktiva i stället för att värna det positiva och ljusa.

Idén till samarbetet ska ha kommit från festfixaren Micael Bindefeld inför Dagens Nyheters 150-årsjubileum i decemer förra året, då låten även framfördes.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA