x

X Factor-domare mobbar deltagare

X Factor-domare mobbar deltagare

Två domare från den Nya Zeeländska versionen av X Factor har sparkats från programmet med omedelbar verkan. Detta efter domarna, tillika äkta paret, Natalia Kills och Willy Moon dissade en deltagare så till den milda grad att det måste kallas mobbning.

Kills anklagade en 25-årig deltagare för att ha stulit hennes makes look "från topp till tå" och kallade honom "vedervärdig" och "läskig". "Har du ingen respekt för originalitet?", fortsatte hon.

Maken Willy Moon stämde in och liknade deltagarens stil vid Hitchcocks Psycho-mördare Norman Bates i scenen då han klär ut sig till sin döda mamma.

"Medan domarna på X Factor förväntas deltagarna kritik, kommer vi inte tolerera sådana destruktiva tirader från någon av domarna", sade Mark Weldon, chef för tv-nätverket, i ett uttalande. "De tävlande satsar allt i den här tävlingen och då ska de vänta sig att få respons och kritik som är professionell och konstruktiv. Vi har inte längre förtroende för att Kills och Moon är rätt personer att utföra rollen som X Factor-domare och de kommer att lämna showen med omedelbar verkan."

Se klippet på parets diss nedan.

Den tidigare All Saints-medlemmen och domarkollegan Melanie Blatt gick även ut på Twitter och kallade Natalia Kills för en "twat".


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA