x

Stockholmsklubb planerar flytande uteservering

Stockholmsklubb planerar flytande uteservering

Konsertarrangören Debaser har ansökt om att få bygga en flytande uteservering i Hornstull, Stockholm.

Det är ju svårt att inte få den idén när vi ligger som vi gör med en alldeles underbar strandlinje mitt framför näsan, säger Debasers VD Annelie Telford till GAFFA.

Om de får godkänt på sin ansökan börjar arbetet tidigt nästa år. Förutom bardisk och serveringskök skulle runt 90 sittplatser rymmas på serveringen som också skulle få en trappa ned mot vattnet.

– Det är mer en restaurang än bar med många sittplatser för matgäster, men också en ren bardel, berättar Annelie.

Varför vill ni bygga den?

– Den skulle kunna var ett utmärkt komplement till vår vanliga verksamhet på Debaser Strand, och locka gäster från frukost till middag tack vare sitt ultimata solläge och underbara utsikt, i kombination med vår härliga mat och dryck, säger Annelie Tefold.

– Vi Stockholmare älskar ju att utnyttja närheten till vattnet genom att vara vid det så mycket som möjligt sommartid, precis som alla våra turister gör. Det här är ju en av de stora fördelarna med Stockholm, att vi har allt vårt vatten att hänga vid.

Men att få tillstånd för detta kan vara svårt. Enligt Stockholm Direkt har tidigare föreningar som ansökt om liknande saker hamnat i frågan om det kan vara problematiskt för båttrafiken. Annelie tror dock inte att det kommer vara något problem med båttrafiken för deras del.

– Nej. Vi har Liljeholmsbadet som sticker ut långt utanför oss på ena sidan och likadant Loopens Marina på andra sidan, så att vara i vägen för båttrafiken skulle vi inte vara.

Kommer det anordnas musikevenemang på den flytande baren? 

– Nej, musikevenemangen har vi inomhus.

I dagsläget vet man inte när beskedet kring ansökan kommer. Men om den godkänns så kommer det hållas en invigning kring Påsk 2016.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA