x

Sveriges största rockfestival blir whisky

Sveriges största rockfestival blir whisky

Sweden Rock Festival lanserar i april sin egen whiskey som festivalen har gjort tillsammans med whiskeybolaget Mackmyra. Den går under namnet Sweden Rock 2015 Limited Edition. Lanseringen av de 6666 numrerade flaskorna äger rum 2 april.

– Båda varumärken har en enormt stor fanbase och är ledande inom sina respektive branscher. Det är fantastiskt kul att vi nu kan presenter en limiterad produkt tillsammans, säger Mats Natvig som är vd på Sweden Rock Festival i ett pressmeddelande.

Samtalen om ett samarbete mellan Sweden Rock Festival och Mackmyra har pågått under en längre tid, men det var först när Sweden Rock var och besökte whiskeybolagets huvudlager i Bodåsgruvan och gravitationsdestilleriet i Gävle som idén blev till verklighet.

– Jag är väldigt nöjd med samarbetet, det här är ett bra exempel på vad vi kan göra när vi använder vårt unika whiskeylager i Bodås på ett kreativt sätt med en spännande samarbetspartner. Vi hade roligt när vi tog fram blandningen och resultatet blev en god och lättdrucken rock 'n' roll whiskey, säger Angela D'Orazio på Mackmyra i ett pressmeddelande.

Tidigare så har Sweden Rock Festival gett ut ölen The Holy Spirit Of Sweden Rock Limited Lager och romen The Holy Spirit Of Sweden Rock Rhum Solera 8 Y.O.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA