x

Ny svensk festival i tennis-mecka

Ny svensk festival i tennis-mecka

I år är det premiäråret för Båstads sommarfestival Summer On. Det kommer att vara en festival som pågår under tre dagar och ska hållas på stranden i Båstad 9 till 11 juli. Nu står det klart att festivalens första akt är Timbuktu & Damn!. Festivalen kommer gå ut med fler namn så småningom.

– Båstad är en självklar samlingspunkt för fest under sommaren och därför väljer vi att skapa en festival här. Alla förutsättningar finns för att lyckas. Det känns också fantastiskt att första bokningen är Timbuktu & Damn!, säger Fredrik Strebel som är festivalarrangör och grundare av Summer On Event AB i ett pressmeddelande.

Förutom att Fredrik Strebel och Fredrik Olofson är den tredje av grundarna till festivalen Melodifestivalens vinnare Måns Zelmerlöw.

– Jag har ju spenderat varenda sommar på Bjärehalvön sedan barnsben och kan inte tänka mig ett bättre ställe att anordna en festival på. Jag tror och hoppas att det kommer bli tre oförglömliga dagar och kvällar på stranden, säger Måns Zelmerlöw i ett pressmeddelande.

Tidigare så arrangerades Swedish Open veckorna 28 och 29, men i år flyttas tävlingen till veckorna 29 och 30. Nu är det alltså dags för Båstad att ha en festival under vecka 28 istället för Swedish Open. 

Under festivalens första dag, torsdagen 9 juli, bjuder Måns Zelmerlöw in aktuella svenska artister som ska locka hela familjer. Fredagen och lördagen kommer däremot att bjuda på musik inom house- och hiphop-genren.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA