x

Hon slog nytt trumrekord – för sin pappa

Hon slog nytt trumrekord – för sin pappa

27-åriga Moni Lashes från gruppen The Babes hamrade på sina trummor i över 24 timmar, för att slå världsrekordet. Sessionen hölls utan avbrott i ett köpcentrum i Adelaide, Australien och Moni Lashes, eller Monica Majcen som hon egentligen heter, stannade inte ens upp för ett toalettbesök, skriver Music Feeds.

Rekordet stod sedan tidigare Andrew W.K för. Den amerikanske trummisen och musikern satte sitt rekord 2013 på Time Square i New York.

Det fanns ett större syfte med att slå rekordet såklart. Hela arrangemanget fungerade som en insamling av pengar till Moni Lashes pappa, Don Dimasi, som drabbats av MS (Multipel skleros). MS som är en kronisk nervsjukdom.

– Min pappa var trummis, men när MS kom in våra liv har hans hälsa blivit mycket sämre. Det betyder att han inte kan spela trummor, men inte heller gå eller hålla balansen utan hjälp längre, förklarar Lashes på deras officiella hemsida för insamlingen.

Enligt hemsidan behöver man samla in lite mer än 400 000 svenska kronor för behandlingen, som tydligen finns på ett medicinskt center någonstans i Ryssland. Efter rekord-eventet i fredags återstår nu cirka 90 000 kronor.

Här är ett klipp från när hon bräcker rekordet.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA