x

Här är mars bästa och sämsta händelser

Här är mars bästa och sämsta händelser

Vi går snart in i april med ena foten i våren och andra kvar i höstlikt isande regn. För den som väntar på något gott (varmare) går tiden oftast långsamt. Det gäller som vanligt inte i musikvärlden där det händer saker mest hela tiden. Mars månad var inget undantag det heller, här är det bästa och det sämsta månaden hade att bjuda på enligt oss. Vad tycker ni?

+ Skivbolaget Kollektivet Records i Malmö ville göra något ovanligt, och började samarbeta med Möllan Falafel. Nu kan du äta gott och få gratis musik samtidigt, en win-win helt enkelt.

+ Bra jobbat säger vi till Summerburst som är Sveriges största festival sett till antalet fans på Facebook. I sommar lockar EDM-festivalen med stornamn som Avicii, kan vi anta att det ökar populariteten än mer?

+ Dubbla kvinnliga pristagare i Polarpriset i år då Way Out West-aktuella countrystjärnan Emmylou Harris och slagverkaren Evelyn Glennie prisas. Grattis!

+ En dokumentär om Rihanna där inspirationskällan är klassiska Bob Dylan-dokumentären Don't Look Back säger ni? Ja tack, säger vi.

+ Bostadsbristen är stor i Stockholm, och de drabbar främst de som inte har tjocka plånböcker. Hur Spotify löser det för sina anställda? De agerar bostadsförmedlare och hyr hela hus. Det ska inte behöva gå till så, men applåd.


Madonna ger sig ut på ny turné och Ulf Lundell valde att kalla henne "trånsjuk och kåt" på sin blogg. Har han ens hört Oh La La La, Jag Vill Ha Dig? Snark på den åsikten.

– Tydligen gör inte musikaliska framgångar att man är sams med sin bror. Fråga bara Slipknot-gitarristen Mick Thomson, han blev knivhuggen i bakhuvudet av brorsan men klarade sig som tur var lindrigt undan.

Ryan Adams var inte alls nöjd med hur SAS behandlade Nathalie Prass under deras gemensamma turné, och hatade loss på Twitter. Det gäller att sköta sig!

– 2007 slutade basisten Mike Porcaro att turnera med Toto då han diagnostiserades med nervsjukdomen ALS. 15 mars avled han, 59 år gammal. Vila i frid.

Elton John är fly förbaskad på Dolce & Gabbana och det med rätta efter ett uttalande om att "kemiska avkommor och hyrda livmödrar borde inte få förekomma" från designerduon. Team Elton!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA