x

''Spännande när dans och musik möts i ett gemensamt uttryck''

''Spännande när dans och musik möts i ett gemensamt uttryck''

Folkpop-bandet Kolonien ger idag ut sin video till låten Allting Står Stilla. Det är även den första singeln från bandets kommande album Drömmarnas Land.

– Vi kommer från en folkmusikbakgrund där dansen är en självklar del i musiken och ville göra en video där vår musik möter folkdans. Det sker något spännande när dans och musik möts i ett gemensamt uttryck, säger Erik Rask från Kolonien till GAFFA.

Låten Allting Står Stilla handlar om en längtan efter gemenskap och frustration över hur vårt samhälle ser ut där det är så många människor som är utlämnade och ensamma. 

Videon till Allting Står Stilla är ett samarbete mellan folkdansarna Anton Scheider och Petra Eriksson. Den är producerad av Mohave Media.

– Inspirationen till videon fick bandet av Sigur Rós video till låten Valtari och målet med Koloniens video var att tolka folkdans till sin musik i storslagna miljöer, säger Erik Rask.

Se videon till Allting Står Stilla här. 

Folkpop-bandet startades för en spelning på Zanzibar, Tanzania 2010 och sedan dess har bandets utveckling gått snabbt. Kolonien består av bröderna Erik och Arvid Rask som tidigare spelat tillsammans med Mischa Grind, då under namnet Clockwise, men efter ett par semestrar i Halland tillsammans med brödernas kusin Anna Möller växte det fram en ny idé. När erbjudandet om spelningen på Zanzibar kom hängde kusinen Anna Möller med.

Kolonien gav ut sin debutskiva 2012 och 9 april släpper bandet sin andra platta med Drömmarnas Land och skivsläppet följs upp av turnéer i både Danmark och Sverige.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA