x

Festival med flytande scen – i ett träsk

Festival med flytande scen – i ett träsk

Fishbait Rock Festival anordnades för första gången förra året på Åland. Band som lockades dit då var bland annat Imperial State Electric, Ebbot och Sator. I år ska bland annat Backyard Babies stå på den flytande scenen. På festivalplatsen ligger ett mikrobryggeri och en restaurang och det är endast 1 000 personer som kommer in varje kväll.

– Själva festivalen är svår att beskriva, det är en helt annan känsla. Vi vill skapa mer en konsertupplevelse än en festivalupplevelse. Därför håller vi det mer intimt och scenen som flyter i träsket och med berg i bakgrunden, säger Emelie Christenbrunn som är en av tre arrangörer till Fishbait Rock Festival till GAFFA.

Ägaren till restaurangen som ligger där även festivalen arrangeras bestämde sig för något år sedan att bygga en flytande scen i träsket som ligger i området. Och då fick Emelie Christenbrunn och hennes kompanjoner idén om att anordna en rockfestival där.

– I och med att det är så pass få som får komma in varje dag så blir det lugnare, ingen står och trängs vid scenen, för det går inte och det hela blir en upplevelse istället för en kanske grisig festivalupplevelse, säger Emelie Christerbrunn. 

Än så länge är Backyard Babies, Ile Kallio Big Rock Band, Märvel, Sator, Rasrisk och Mordhundarna klara för festivalen. Fishbait Rock Festival anordnas i år 12 till 13 juni i Stallhagen på Åland.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA