x

Gatukontor sparar – festival försvinner

Gatukontor sparar – festival försvinner

Gatukontoret i Malmö har tvingats spara och nu står Öresundsfestivalen helt utan pengar.

– Just nu har jag ingen given idé på hur jag ska kunna ställa upp projektet igen, säger arrangören Nicklas Johansson till Sydsvenskan.

Öresundsfestivalen startades 2012 som ett projekt för att föra dansk och svensk musik samman. Festivalen har arrangerats i tre år nu på olika klubbar runt om Folkets Park i Malmö med både danska och svenska artister. Förra året gästades festivalen av bland andra Panda Da Panda, Nicole Sabouné och Linnea Henriksson. Tyvärr blev fjolårets festival ett bakslag när det kommer till antal besökare. Men det är inte festivalens problem i dagsläget.

– Gatukontoret står inför hårda besparingskrav och då har de strukit pengarna till Öresundsfestivalen, säger arrangören Nicklas Johansson till Sydsvenskan.

Nicklas Johansson har haft som mål att utveckla festivalen och Öresund Live som är klubbkvällar på båda sidorna sundet. Tyvärr har han fått stryka även den idén när det nu inte finns några pengar.

– Just nu har jag pengar till varken eller. Så jag måste tillbaka till ritbordet, men det ser inte bra ut. Som det är just nu har jag ingen given idé hur jag ska kunna ställa upp projektet igen. Så det får hamna i malpåse på bättre tider, säger Nicklas Johansson till Sydsvenskan.

Festivalen har varit ett projekt som har pågått i tre år med målet att hitta en bredare finansiering. Nu har de tre åren gått förbi.

– Jag har inte lyckats hitta ett bredare ekonomiskt stöd och samtidigt har Malmö stad den ekonomi de har och då prioriteras inte mitt projekt. Festivalen har befunnit sig i utkanten av Gatukontorets linjära verksamhet, dels har vi varit inomhus och del har vi valt att ta en entréavgift. Det är ett bakslag på många plan, men jag har inte gett upp, det här betyder något i det långa loppet, säger Nicklas Johansson till Sydsvenskan.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA