x

Årets upplaga blir Uppsalafestivalens sista

Årets upplaga blir Uppsalafestivalens sista

I år går den populära elektroniska musikfestivalen i graven. Uppsala Konsert & Kongress arrangerar den 6 juni för allra sista gången Voltfestivalen.

– Nu tar vi musiken vidare, vi lägger ner för att kunna göra något nytt. Det har varit fantastiskt att bygga upp Volt under de gångna sju åren och skapat en plats, ett event, för den mest spännande elektroniska musiken. Men nu vill vi ge utrymme för nya experiment och fler plattformar för musikalisk förnyelse, säger Patric Kiraly från konsertledningen.

Volt har existerat sedan 2009 och i år är de deras sjunde festival, ofta har man gästats av både stilbildande och innovativa artister och DJ:s.

En av nyheterna för i år är samtalsserien Gram[m]ofon, där Mats Almegård lyssnar och granskar intressanta elektroniska artister. Här kommer tyska Cio d'Ors att granskas.

Följander artister är sedan tidigare klara för Voltfestivalen 2015: Xosar, Gazelle Twin, Dasha Rush presents Antarctic Takt, Sonae, Quiltland, Klara Lewis, Call Super, Cio d'Or, Kablam och Objekt.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA