x

LÅTPREMIÄR: Terrible Feelings – Cold Eyes

LÅTPREMIÄR: Terrible Feelings – Cold Eyes

Malmöbandet Terrible Feelings släpper nytt album imorgon. Tremors, som är namnet på skivan, blir bandets blott andra fullängdsalbum och följer upp debuten Shadows från 2012.  Ingen officiell singel eller video är planerad men spåret Demon Tonight har redan sipprat ut och idag kan GAFFA stoltsera med ett nytt smakprov i form av låten Cold Eyes.

Bandet själva hälsar i ett mail till GAFFA att "det skrivs alldeles för lite punk om övernaturliga skogsväsen" för att sedan skicka en mer utförlig kommentar om låten.

"Vi läste en del om häxprocesser och häxförföljning för ett tag sen. Det är ju ett grymt, i dubbel bemärkelse, tema att skriva om, så Anton spottade ur sig denna dänga. Tvetydig ondska med övernaturliga inslag är vanligt inom bandets tankevärld, så låten känns väldigt 'vi'."

 

Den nya skivan är inspelad och mixad av Joakim Lindberg från MF/MB/ som också släpper plattan på sin label Double Sun. För artworken står ingen mindre än Robert Hurula, den gamle Masshysteri-fronfiguren som förra året släppte det hyllade soloalbumet Vi Är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss För.

Terrible Feelings har gjort flertalet turnéer i Europa, USA och Sverige och genom åren har de spelat ihop med bland annat Raveonettes, Imperial State Electric och Refused. Musiken kan beskrivas som en blandning av garage pop, proto punk och 70-tals rock.

Tillsammans med Modern Life Is War ger man sig ut på en Europa-turné men innan dess har man en releasefest på Babel i Malmö den 9 april.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA