Svenskt skivbolag släpper ''hemskt mixtape''

Svenskt skivbolag släpper ''hemskt mixtape''

Malmös Sista Bossen är klara med inspelningen av sitt kommande debutalbum, som är ute någon gång under hösten. Kollektivet Records bad dem välja den sämsta låten för skivbolagets allra första mixtape. De valde Vi Tinar Om Natten.

Videon till låten filmades på Malmö beach och det var iskallt. Den tog en minut att filma och två veckor att re-synca.

– Jag kunde inte få till läppsynket rätt bara för att jag skakade, säger Hampus Sunden till GAFFA och fortsätter:

– Ett tag trodde jag att jag skulle dö där på stranden. Jag var rädd, men samtidigt, jag skulle ju ha dött som en Chris Martin. Så man ska inte klaga.

Hampus Sunden syftar på att videon är ganska så lik Coldplays Yellow. Det finns dock en tydlig detalj som skiljer videorna åt.

– Det är inte samma video, havet är på vänster sida medan det är på höger sida i Coldplays video.

Kolla in premiären här:

Skivbolaget Kollektivet Records har också skickat över en Soundcloud-länk som är ett första smakprov på vad den kommande samlingen bjuder på. Den innehåller bland annat I Am Super Apes senaste singel, Animals.

– Vi trodde att den här låten skulle ta oss långt, men ingen brydde sig! Så vi tänkte att då kunde den lika gärna vara en del av det här hemska mixtapet, där den hör hemma, säger bandmedlemmen och skivbolagsägaren Carlo Emme till GAFFA.

Efter att ha läst om skivbolagets samarbete med en falafel-restaurang kontaktade den Stockholmbaserade gruppen Culkin Kollektivet Records. Carlo Emme gjorde lite research om bandet och hittade bland annat att PSL stämplade dem som ett "skitband" i en artikel från 2012.
 
– Om Per Sinding-Larsen tycker att det är skitband, då måste de vara med på det här mixtapet. Många av mina vänner tycker att den killen har skitdålig smak, så Culkin borde ta hans åsikt som en komplimang.
 
Den kommande samlingen innehåller tolv låtar från alla band som är kopplade till Kollektivet Records, sidoprojekt från Stella Lugosi och Sista Bossens bandmedlemmar och även några outsiders från Lund och Stockholm. Inga band från Göteborg, hälsar Carlo Emme.
 
– När jag letade efter andra skitband fick jag förslaget Vita Bergen från Göteborg. Jag sa: "Alltså, det finns skiband, och så finns det bajsband."
 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA