x

Way Out West släpper nytt

Way Out West släpper nytt

Nu står det klart att Way Out West har bokat in ytterligare akter till årets festival. Den här gången är det dags för sex klubbakter, som då blir en del av Stay Out West.

Klar för klubbspelning är Benjamin Booker från USA. Han är en 25-årig gitarrist som har hyllats av bland annat tidningen Rolling Stone. Han har agerat förband åt Jack White och varit med på Letterman. Förra året gav amerikanen ut sin debutskiva Benjamin Booker.

Kanadensarna i Viet Cong är också klara för klubb. Med deras blandning av postpunk och indierock kommer spelningen nog att bli svettig. I år släppte bandet sitt debutalbum Viet Cong, men gav ut en egensläppt EP redan 2013.

Även Tove Styrke gästar festivalen för en klubbspelning. 22-åringen gav förra året ut ett antal singlar som har nått utanför Sveriges gränser. I juni är det dags för sångerskan att ge ut sitt andra album Kiddo och hennes singel Ego har redan nu hamnat med på listorna.

Ett till kanadensiskt band som kommer till en av klubbarna i Göteborg under Way Out West är kvartetten Ought från Montreal. Förra året gav bandet ut debutplattan More Than Any Other Day som hyllades av internationell musikpress. Det här blir bandets första spelning i Sverige.

Amerikanerna i Sunn O))) och danskarna i Iceage är också klara för festivalens klubbsektion.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA