x

Flera metal-musiker döda i bilkrasch

Flera metal-musiker döda i bilkrasch

Under måndagen avled tre av medlemmarna i heavy-metalbandet Wormreich i en bilolycka uppger amerikanska 4WWL. Åtta personer påstås vara skadade i olyckan varav två kritiskt. Olyckan skedde nordöst om Atlanta i USA.

– Tre män avled direkt vid kraschen, säger Scott Smith som är polis i Georgia till 4WWL.

Olyckan var en singelolycka med en skåpbil och det var ungefär tolv personer som satt i bilen när olyckan skedde. Bland de som var i skåpbilen var medlemmar i heavy-metalbandet Wormreich och Khaotika som var på väg till en spelning i Atlanta som skulle äga rum på måndagen. Banden hade gjort en spelning på söndagen i Spartanburg. 

Polismannen Scott Smith uppger till 4WWL att bilens förare somnade och orsakade att fordonet körde in i ett träd. Föraren lyckades komma ur olyckan oskadd. Se nyhetsinslaget här.

Wormreich är ett amerikanskt black metal-band som bildades 2009. Gruppen har släppt en fullängdsskiva och det med Edictvm DCLXVI som kom ut 2011. Förra året gav bandet ut EP:n Wormcult Revelations. Se videon till låten The Pale White Light

Khaotika är också ett amerikanskt blackmetalband som kommer från Atlanta. Förra året gav de ut en EP i form av Bloodline Empire och i år kom singeln Hollow Grounds. Se videon till låten Muerte

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA