x

Tröttnade på skivbolag – presenterar speciellt projekt

Tröttnade på skivbolag – presenterar speciellt projekt

The Moniker som är Daniel Karlsson kommer att släppa nytt album 31 augusti, det kan låta som långt bort, men artisten har ett nytt koncept på gång. Albumets elva låtar kommer nämligen alla att släppas som singlar, en i taget varannan vecka från och med 13 april. Först ut av elva släpp är låten Everything Is Gonna Be Just Fine.

– Mer tango åt folket, hälsar The Moniker till GAFFA om första släppet.

Nu ska The Moniker ge sig ut i djungeln och försöka slå helt på egen hand, utan skivbolag.

– Det känns jävligt gött och rätt. Det har varit meningen hela tiden. Jag är medveten om att det kommer bli svårt, kanske till och med omöjligt. Att komma fram i bruset när man inte har de stora bolagens muskler, men sweet jesus vad stolt jag kommer vara när någon av låtarna spelas i radio första gången, även om det är någon av mina systrar som ringt in och önskat, säger The Moniker.

Daniel Karlsson väljer att ge ut sin musik helt på egenhand eftersom han hade ett misslyckat samarbete med sitt senaste skivbolag. Han valde till slut att lämna bolaget för att få kontroll över musiken från start till slut.

– Nu slipper jag vänta i veckor på svar från någon på skivbolaget. Nu frågar jag mig själv och då vet jag ju redan svaret. Oftast i alla fall. Jag har min sfär av människor runt omkring mig vars omdömen jag litar på och sen handlar det ju faktiskt om mina toner och mina texter, då känns det märkligt att någon som egentligen inte bryr sig om låtarnas mening och betydelse, ska lägga sig i. Det är dessutom smidigt, som det är nu, att släppa låtar digitalt och det ser jag som den perfekta lösningen för mig.

Albumet går under namnet Don't Fly Too High och kommer alltså släppas successivt från och med 13 april fram till och med 31 augusti. Det är Anders "MAV" Lundström som har producerat skivan tillsammans med The Moniker.

– Från de första demoversionerna jag hörde till det som nu är det färdiga resultatet så skulle jag vilja påstå att den här typen av musik aldrig har gjorts av en svensk artist förut, säger Anders Lundström.

Här är datumen för de elva släppen:

13 april: Everything Is Gonna Be Just Fine
27 april: Life Is Life
11 maj: When You Really Love Someone
25 maj: How?
8 juni: I Wait
22 juni: In My Mind
6 juli: I Failed Myself But I Failed You More
20 juli: The Wind Is On Fire
3 augusti: Leaving Me Here
17 augusti: I Wanna Bathe In Your Love
31 augusti: Norrahammar

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA