x

Vinylen får egen hitlista

Vinylen får egen hitlista

Brittiska Official Charts Company introducerar för första gången någonsin en hitlista för vinyl. Det är av anledningen att fler och fler köper vinyl. Listan presenterades för första gången under måndagen och kommer publicera antalet sålda skivor varje söndag från och med nu.

Hitlistan skapades eftersom vinylförsäljningen bara ökar. 2014 såldes det mest vinyl på 20 år och trenden har fortsatt under första kvartalet av 2015, skriver NME. Försäljningen av LP har ökat med 69 procent och vinylsinglar har ökat 23 procent.

Noel Gallagher's High Flying Birds har visat sig vara den artisten med både det mest sålda albumet och bäst sålda singel med Chasing Yesterday än så länge i år. Noel Gallagher ligger alltså före band som Led Zeppelin, Arctic Monkeys och Royal Blood

Första platsen på den allra första listan är Danmarkaktuella All Time Low med skivan Future Hearts. På andra plats den här veckan ligger Drenge med Undertow, på tredje ligger Sufjan Stevens med Carrie & Lowell, fjärde plats har Turbowolf med Two Hands och femte platsen tillhör den här första veckan The Prodigy med The Day Is My Enemy.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA