x

Svensk festival-nykomling fjärde bäst i världen

Svensk festival-nykomling fjärde bäst i världen

I år är det första gången som den elektroniska musikfestivalen Into The Valley arrangeras. Resemagasinet Jetsetter.com har nu listat de tio bästa festivalerna att se fram emot i sommar och tidningen har placerat Into The Valley i Dalhalla på fjärde plats. 

Festivalen sker i kalkstensbrottet Dalhalla utanför Rättvik 31 juli till 1 augusti och bjuder på stora artister från den elektroniska musikscenen. Det är stort fokus på ljud och ljus, mat och dryck, konst och andra festligheter. Festivalens mål är att ta stadens puls ut till skogens hjärta och behålla klubbkänslan.

– Alla vi som ligger bakom festivalen brinner verkligen för den här genren och att få göra en elektronisk musikfestival har länge varit en dröm. När jag såg Dalhalla kände jag direkt att det är här drömmen ska besannas. I och med att det är nattklubb vi är bra på, vill vi ta med den känslan till festivalen, säger Mattias Hedlund som är en av grundarna i ett pressmeddelande.

Den amerikanska festivalen Coachella ligger på Jetsetter-listans första plats. Därefter finner vi Pitchfork som arrangeras i Chicago 17 till 19 juli och på tredje plats hamnade Newport Folk Festival som sker i Newport 24 till 16 juli.

Hela listan är följande:

1. Coachella
2. Pitchfork
3. Newport Folk Festival
4. Into The Valley
5. Osheaga
6. Outside Lands
7. Further Future
8. Shaky Knees
9. Summer Camp Festival
10. Hideout

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA