x

’’En hyllning till vänskap’’

’’En hyllning till vänskap’’

Malmöbandet Hurricane Love är här igen med EP:n Free Ticket som är uppföljaren till debutskivan Nowhere To Go. Enligt Hurricane Love representerar bandnamnet dem som band. Hurricane är alltså en stor energi som omgärdar dig och lyfter upp dig från marken och Love är en positiv energi som får dig att må bra, som du vill uppleva igen och igen.

Med EP:n Free Ticket beger sig Malmöbandet ut på en festivalturné, framförallt under sommaren. I dag, 20 april, släpper Hurricane Love alltså sin senaste EP. Och i samband med det här har vi bett bandet själva beskriva de fem låtar som är med. Över till Hurricane Love. Lyssna gärna på skivan samtidigt som ni läser beskrivningen av låtarna. 

1. Free Ticket
Låten är en hyllning till vänskap! Den handlar om de underbara vännerna som alltid finns där när livet känns grått, som delar skratt och gråt, som lyfter dig så att man kan njuta av livet tillsammans. Om vikten av att våga öppna upp och dela med sig av sitt inre. En upptempo-låt som passar perfekt till den energi som våren ger!

2. Blind Deaf And Dumb
Föddes ur frustration. Ett skrik i natten – dags att vakna! Låten skrevs ur den mest pessimistiska synen på vad människosläktet i stort gör mot varandra och vår värld. Global miljöförstöring, krig, hat, svält. Det verkar som ingen lyssnar, att det inte finns något ljus i slutet av tunneln. "I think I rather be dumb".

3. Paradise
Ibland är drömmar svåra att beskriva, men det är just vad Paradise försöker. Texten är väldigt flummig, men den beskriver samtidigt något stort och fantastiskt. Paradise var ett försök att sätta ord på något som är svårt att ta på, en den har ändå ett klart budskap och det är kärlek. Vi försökte skapa en stor atmosfär, vilket vi tycker att vi lyckades fånga väldigt bra med drömska verser som sedan exploderar i en storslagen refräng.

4. You Are The Sun
Ibland blir det inte som man hade tänkt sig. Jag hade bestämt mig för att inte gå, men blev i sista sekunden övertalad. På plats såg jag dig. Blickar möttes. Mot midnatt drog vi vidare till KB i Malmö som för många är ett hak som garanterar dig ett one night stand eller ett svettigt hångel på dansgolvet. Men för oss blev det något helt annat. Det var där, i den trånga rökrutan, som jag frågade om jag fick kyssa dig. You Are The Sun handlar om kvällen då vi skrev vår kärlekshistoria.

5. Only Human
Är mycket speciell för oss, det är den första låten vi skrev tillsammans som band. En hjärtskärande berättesle om sluttampen i ett förhållande som har gått alldeles för långt i fel riktning. Med mycket känsla och episkt slut. Texten är skriven från båda parters synvinkel och är självupplevd fast i olika förhållanden. För något år sedan fick vi ett meddelande från en kvinna som hade fått kraft att lämna ett mycket destruktivt förhållande tack vare vår låt.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA