x

Fyra nya till Peace & Love

Fyra nya till Peace & Love

Det står nu klart att Borlänge-festivalen Peace & Love utökar sin line-up. Det gör festivalen med tre svenskar och en norrman.

Lorentz är klar för att spela på sommarens festival och med sig i ryggen har han 2014 års solodebutalbum Kärlekslåtar. Han har sedan tidigare gjort ett namn för sig genom samarbetet med sin bror Sakarias Berger, duon gick då under namnet Lorentz & Sakarias.

Mannen som har släppt åtta fullängdsalbum och två samlingsplattor, Petter, ska spela på årets Peace & Love. Han har tidigare varit programledare för Sveriges Radios Musikhjälpen och var med i tv-programmet Så Mycket Bättre 2010. Petter är mannen bakom låtar som Mikrofonkåt, Så klart och Logiskt.

Veronica Maggio ska även hon besöka Borlänge i sommar. Hon stod festivalens största scen redan 2012 och ska även i år besöka Borlänge och Peace & Love. Under årets P3 Guld-gala röstades sångerskan fram till Årets liveakt.

Norrmannen som ska besöka Dalarna den här sommaren är Matoma. Han är en 23-årig DJ och producent som kommer från Trondheim. Förra året skrev han en kandidatuppsats i musikteknologi och funderade starkt på att plugga vidare ett år till för att bli musiklärare, men blev istället en DJ som har samarbetat med bland annat Enrique Iglesias och Imagine Dragons.

Peace & Love äger rum i Borlänge 2 till 4 juli.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA