x

Broder Daniel ger konsert

Broder Daniel ger konsert

LÄS OCKSÅ: Henrik Berggren släpper soloplatta

UPPDATERING: Broder Daniel dementerar spelning

Biografin om kultbandet Broder Daniel, som är skriven av journalisten Pia Landin, kommer ut precis i tid för årets bokmässa. 

– Bandet har lovat att spela på bokmässan, men hur stor eller liten spelning det blir är ännu inte klart, säger förläggaren Tony Thorén till Göteborgs Tidning.

Arbetet med biografin ska ha pågått i drygt ett och ett halvt år. Tony Thorén förklarar att de har intervjuat alla bandmedlemmar, men att Henrik Berggren är ganska mycket huvudpersonen. Boken handlar om hur Henrik Berggren, som var bandets låtskrivare tänkte om musiken och varför en blev på det sättet den blev.

– Det är berättelser som aldrig har hörts om Broder Daniel förut. Hur Henrik Berggren redan som elvaåring hade hela idén klar för sig om hur ett band skulle vara och vad bandet skulle stå för. Och sedan genomförde han just det, säger förläggaren Tony Thorén till Göteborgs Tidning.

Boken ska vara färdig till årets bokmässa i Göteborg och just nu är Tony Thorén och författaren Pia Landin mitt uppe i att bestämma bokens namn och hur omslaget ska se ut.

Det som står klart är i vilket fall att Broder Daniel ska uppträda på årets bokmässa i Göteborg i september.

Tagga till och se på videon till när Broder Daniel spelar Shoreline på Rockbjörnen 2004.

2011 gavs biografin When We Were Winning skriven av Klas Ekman och Martin Norberg ut och den innehöll många fotografier på Broder Daniel.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA