x

Se Henrik Berggren prata soloskiva

Se Henrik Berggren prata soloskiva

Författaren, Pia Landin, till den ännu titellösa biografin om Broder Daniel intervjuar här Henrik Berggren. Det är nu 20 år sedan bandets debutskiva släpptes och hon frågade låtskrivaren om vad han anser om den idag.

– Jag hade inte gjort en sådan skiva idag, men jag är stolt över att ha gjort den och jag står för den och jag står för den jag var då. Det är en originell skiva som inte liknar något annat. Vi blandade indie och disco och allt möjligt och höll inte tillbaka. Utan vi försökte ha ett så starkt uttryck i allt vi gjorde. Jag ville skala bort allt som var lögnaktigt och alla klyschor. Vi spelade in alla låtar live och utan pålägg, för det tyckte jag var osant, det gör jag inte idag, säger Henrik Berggren i intervjun med Pia Landin. 

Saturday Night Engine som debutskivan heter bidrog mycket till Broder Daniels fortsatta musikkarriär. Det var mycket som fanns kvar från den senare i karriären. När Pia Landin frågar Henrik Berggren om vad det var som fanns kvar så svarade låtskrivaren att det var det ärliga.

– Den ärliga känslan skulle vara det drivande. De enkla och tydliga melodierna fanns alltid kvar, men det blev mindre och mindre experimenterande, det menar jag inte som något sämre, bara annorlunda, säger Henrik Berggren i intervjun.

Henrik Berggren har precis börjat spela in en soloskiva. När den kommer ut är fortfarande oklart, men han talar om att både Theodor Jensen och Lars Malmros är med och spelar på några av låtarna och Björn Olsson är producent.

– Vi känner ingen brådska, men vi spelar in, säger Henrik Berggren i intervjun.

Se hela intervjun med låtskrivaren i Broder Daniel här och hör när han berättar om hur han går in i sig själv när han skriver sina texter.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA