x

Lyssna på Kurt Cobains Beatles-cover

Lyssna på Kurt Cobains Beatles-cover

Regissören Brett Morgen gick igenom hundratals timmar av olyssnat material från Nirvanas Kurt Cobain för att kunna skapa dokumentären Kurt Cobain: Montage Of Heck, skriver Rolling Stone. På ett av banden hittade regissören en inspelning av The Beatles låt And I Love Her. En cover som genererar rysningar.

And I Love Her kommer att vara med i dokumentären som visas i Sverige under endast två dagar, 27 och 28 april. Dokumentären kommer även att innehålla tidigare osläppta låtar från Kurt Cobains personliga arkiv.

I covern hörs det tydligt hur Kurt Cobain spelar riffet i låten mycket tyngre än Paul McCartneys original. Versionen är mer sövande, men Kurt Cobain kan inte låta bli, vad det verkar som, att få refrängen att i alla fall låta lite mer åt pophållet.

Att Kurt Cobain har gjort en cover på en låt av The Beatles kan komma som en överraskning för många Nirvana-fans. Det eftersom sångaren en gång sa att han gillar The Beatles, men hatar Paul McCartney.

– Ingen i Kurts liv har hört honom spela något med The Beatles, jag hittade den här versionen på ett av alla band. Det är till och med en låt skriven av Paul, säger regissören Brett Morgen till Rolling Stone.

Lyssna på Kurt Cobains version av And I Love Her här.

 

GAFFAs Emil Viksell har sett dokumentären, så här tyckte han om den. Vill du vinna biljetter till dokumentären, klicka här

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA