x

Se José González i Calexicos nya video

Se José González i Calexicos nya video

Calexico har delat med sig av den nya videon till låten Falling From The Sky som är från albumet Edge Of The Sun där bland annat Ben Bridwell från Band Of Horses är med. Ben Bridwell är däremot inte med i videon, men det är José González.

Göteborgaren spelar en person som tar hand om någon som han älskar, och i videon är den han älskar en stor och vårtigt maskliknande varelse.

– Idén till videon fick jag när jag såg Albin Karlsson och Björn Renners maskliknande kreation som de gjorde till en föreställning på det moderna konstmuseet i Stockholm, då var masken täckt i svart läder, men jag ville ha den mer levande, en varelse som var fast i sitt medberoende och inte har så många möjligheter i världen men som fortfarande har en kapacitet att drömma om bättre saker, säger regissören Mikel Cee Karlsson till Pitchfork. 

Musikvideon till Falling From The Sky är den första av en tvådelad historia, den som står på tur är en video till en av José González låtar, som kommer snart, skriver Pitchfork.

– Videon är del ett av två, eller mer specifikt är det perspektiv ett av två av det här förhållandet som vi porträtterar, säger Mikel Cee Karlsson till Pitchfork.

Se videon med José González och masken här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA