x

''Jag vill jämföra oss med filmen Die Hard''

''Jag vill jämföra oss med filmen Die Hard''

Den här varningen går ut till alla Göteborgs föräldrar: lås in era söner och döttrar för i helgen händer det galenskaper på Sticky Fingers! Göteborg Rockfest står på agendan och vad bjuder då den här festivalen på? Inte mindre än uppmärksammade och GAFFA-hyllade akter som Spiders, Enforcer, The Scams och framför allt: Night. Detta band som vi bekantade oss med under Bråvallas första år är en upplevelse live. Känslor så det sticker om det! Vi bad Calle Englund i bandet att ta tag i våra inför konserten-frågor och fick svar på tal.

Hur skapar man en god konsertupplevelse?

– Jag brukar alltid tycka att en konsert upplevs till 80% med ögonen och 20% med öronen. Är bandet på scenen sjukt tajta men bara står och tittar på fötterna kan man ju egentligen stanna hemma och lyssna på skivan. Så en bra blandning mellan det visuella och det musikaliska är a och o!

Vad kan vi förvänta oss av lördagens spelning?

– En riktigt bra Night-spelning med allt vad det innebär. Mycket rock och mycket energi alltså.

Och vad förväntar ni er av publiken?

– En konsert står ju ofta och faller på publiken, så vi hoppas att publiken kommer vara välkomnande och taggade!

Vad står på er rider?

– Vi har ingen speciell rider, mest lite öl och lite snacks. Sammy har dock alltid en stor tallrik med kyckling och ris som ett krav.

Har ni några ritualer innan ni går upp på scen?

– Det varierar ganska mycket, är jag speciellt nervös inför en spelning brukar jag ge mig själv ett par örfilar för att komma igång. Annars är det mest att värma upp fingrarna och sångrösten.

Vilken känsla vill ni lämna publiken med?

– Vi hoppas att vi lämnar vår publik både mätta och hungriga. Mätta som i att de är nöjda med spelningen och hungriga som i att de vill har mer Night.

Vad gör ni precis efter att ni har lämnat scenen?

– Oftast så är man tvungen att springa till merch-bordet så fort som möjligt efter att spelningen slutar. Annars brukar vi ta varsin öl och försöka få adrenalinet att lägga sig.

Vad har varit ert största konsertögonblick det senaste halvåret?

– Det måste varit när vi spelade på festivalen Hell Over Hammaburg i början av mars i år, lokalen var helt knökad och folk var jäkligt peppade. En magisk kväll!

Vad är det märkligaste ni har fått hem från en turné?

– Viljan att aldrig vilja åka Finlands-färja igen.

Om ni skulle jämföra ett Night-gig med en film, vilken blir det och varför?

– Svår fråga! Frågar man utomstående ser det väl mest ut som Spinal Tap (haha) men jag skulle nog utan att låta självgod vilja jämföra oss med filmen Die Hard, en riktig käftsmäll som bara växer för varje gång man ser den!

Night med flera ser ni på Sticky Fingers i Göteborg, nu på lördag 25 april.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA