x

Här är historiens bästa sommarhits

Här är historiens bästa sommarhits

Medina är alltså tillbaka igen nu när sommaren börjar närma sig sakta men säkert. Det är Ali och Sami som är duon som idag släpper singeln Tills Vi Koolar. Låten är en så kallad fusion mellan soka och pop-rock och refrängen bjuder på en chant á la Bob Marley för att hylla en av våra tiders största musiker.

– Jag städade hemma en dag och pumpade Bob Marley när den klassiska Oj oj oj-chanten kom på och jag tänkte att det skulle vara najs att använda sig av den på våra spelningar. Gick till studion senare på dagen och började pilla på ett beat som jag tror undermedvetet gjordes i de tonerna så att Bob-chanten skulle passa in. Så det blev att den smög sig in på vår nya singel istället, säger Sami till GAFFA.

Medinas inspirationskällor till den här nya låten har varit Oskar Linnros och Bob Marley och målet med singeln är att haffa publiken som älskar att sjunga deras refränger.

– Den kommer göra sig bäst på våra spelningar, vi har redan testat den på vår publik innan releasen och märkt att den funkar dunder som livelåt, säger Sami och Ali. 

GAFFA bad Medina att lista fem sommarhits-favoriter och motivera varför just de låtarna är så bra.

Magic System – Bouger Bouger
– De inspirerade oss till vårt sound. Det här glada, svängiga. Och det är lätt att sjunga med i tonerna.

Khaled – C'est La Vie
– Vi är båda från Tunisien så vi har vuxit upp med det franska språket och för oss är Khaled en levande legend. Vi har till och med fått äran att jobba med honom på vår förra platta, sen är vi gamla vänner med RedOne som producerat låten också. Vi tycker att den har de rätta elementen för en sommarhit.

Don Omar – Danza Koduro
– Det kanske är årtiondets sommarplåga, den livar upp vilket dansgolv som helst.

Timbuktu – Alla Vill Till Himlen Men Få Vill Dö
– Tidlös dansklassiker i vår smak. Den har Medina-rytmer och grym text, plus av Sveriges bästa artist.

Medina – Tills Vi Koolar
– Måste ju självklart lägga in vår sommarhit och säga att den får en på dans-och-sjunga-med-humör. Full fart, kör-tills-du-dör-energi.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA