x

Läs sångerskans bejublade svar på våldtäktshotet

Läs sångerskans bejublade svar på våldtäktshotet

Nyligen svarade Chvrches sångerska Lauren Mayberry på ett brutalt våldtäktshot som postades på hennes personliga Instagram-konto. Hon deklarerade att hon inte kommer att försvinna. ''So bring it on motherfuckers. Let's see who blinks first'', skrev sångerskan som svar till den bifogade Instagram-kommentaren. Du ser hela kommentaren här nere.

Under hösten 2013 skrev Lauren Mayberry ett debattinlägg om sexuellt utnyttjande till The Guardian där hon beskrev hur ofta hon drabbas av sexuella påhopp eftersom hon är med i ett band.

– Att vara en del av ett band som föddes på nätet betyder att jag dagligen måste gå igenom sexistiska kommentarer och påhopp. Varför ska kvinnliga musiker behöva stå ut med det här?, skrev Lauren Mayberry till The Guardian.

Som kommentar till det nyligen postade våldtäktshotet svarade sångerskan att hennes band har turen att ha så många underbara, stöttande och respekterande fans ute i världen och att de är glada över att vara i full gång med ett nytt album att dela med sig av det till fansen. Men att dagligen få kommentarer som den här. De här människorna lär sig aldrig att våld mot kvinnor är oacceptabelt. Men att de aldrig heller lär sig att kvinnor inte kommer att skämmas och tystas och försvinna. Jag ska ingenstans. So bring it on motherfuckers. Låt oss se vem som blinkar först. 

VARNING: Kommentaren är brutalt förnedrande och bildlig.

 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA