x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Hurula
Robert Hurula, frontfiguren i Masshysteri som splittrades 2010 gav ifjol ut debutplattan Vi Är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss För. Han kommer från Luleå och har även varit med i banden Invasionen och The Lost Patrol Band. Missa inte honom under de sista spelningarna innan sommarens festivalspelningar.

Lördag 1 maj, Lund, Mejeriet

A Place To Bury Strangers
Trion från Brooklyn bildades 2002 och har utnämnts till New Yorks mest högljudda band och har delat scen med band som bland annat MGMT, Jesus & The Mary Chain och Black Rebel Motorcycle Club. Bandet består av trummisen Robi Gonzalez, basisten Dion Lunadon och gitarristen Oliver Ackerman. I februari gav trion ut skivan Transfixiation.

Torsdag 30 april, Göteborg, Pustervik
Fredag 1 maj, Stockholm, Debaser Strand 

The Bandettes

Kvinnorna bakom låten The Beard Song (There's Nothing Like A Man With A Good-Looking Beard) som relativt nyligen uppmärksammades i BBC är tillbaka med en ny EP som går under namnet The Joker som annonserades ut passande nog 1 april. Nu är det dags för releasefest för The Joker på Grand i Malmö. Se inbjudningen här. EP:n släpps 1 maj.

Torsdag, 30 april, Malmö, Grand

Metal West
Första gången som endagsfestivalen Metal West arrangeras i Göteborg. Det uteslutande temat för festivalen är hårdrock. Artisterna som kommer att uppträda på fredag är Soilwork, Pagan's Mind, Outtrigger, Walking With Strangers och SoundAct.

Fredag, 1 maj, Göteborg Trädgår'n

Cleo
Med ett album och en EP i ryggen är Cleo en erfaren liveartist. Hon föddes i Umeå och musikintresset föddes tidigt och hon blommade ut i hiphop-kollektivet Random Bastards för över tio år sedan. Nu har hon sedan 2009 turnerat med sin musik. Cleo har gjort flera samarbeten under sin karriär, bland annat med Kristin Amparo, Syster Sol och Looptroop Rockers. Firas Valborg i Malmö så görs det nog bra på Babel.

Torsdag 30 april, Malmö, Babel

Missa inte heller de här guldkornen.

Allyawan
Torsdag 30 april, Borlänge, Liljan
Fredag 1 maj, Västerås, Bankiren 

Honningbarna+Troulemakers+Lava Bangs
Fredag 1 maj, Göteborg, Pustervik 

Solen
Fredag 1 maj, Stockholm, Debaser Medis

Redline Recordings, The Salazar Brothers, Stor, Linda Pira
Lördag 2 maj, Umeå, Rex

Labyrint
Lördag 2 maj, Älmhult, Baldershage

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA