x

Refused släpper nytt album

Refused släpper nytt album

Du läste rätt. Refused släpper ett nytt album – det första på 17 år. Skivan har fått namnet Freedom och släpps den 26 juni i sommar. 

Almbumet har spelats in tillsammans med producenten Nick Launay som ligger bakom album med bland andra Arcade Fire och Nick Cave. Därutöver ligger, något förvanande, svenske superproducenten Shellback som levererat hits till bland andra Taylor Swift bakom två spår på skivan.

– Det är inte längre fråga om en återförening. Det här är kanske det mest radikala vi nånsin gjort, både musikaliskt och textmässigt, säger sångaren Dennis Lyxzén i ett pressmeddelande.

Refused har en turnésommar planerad med smygstart redan nu på onsdag I Köpenhamn. Detta följs upp av ett drygt tiotal festivaler I Europa samt en klubbturné i Europa i maj och juni. Svenska datum lär också vara planerade. Så här säger Lyxzén till Aftonbladet.

–  Sverige är faktiskt ganska mycket prio för oss. Vi är ju från Sverige och det var här vi fick vår start. Så hyfsat snart finns det förhoppningsvis en riktig plan för vad vi ska göra här.

Lyssna på Elektra:
Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA