x

9 musikvideor vi helst glömmer

9 musikvideor vi helst glömmer

Robin Thicke feat. T.I & PharrellBlurred Lines

Hur är det möjligt för en modern musikvideo att se ut såhär? Med tjejer som står och gnider sig i underkläder och plast bredvid män i kostym som dricker sprit och tar sig mellan benen. Kom igen…

 

David Hasselhoff - Hooked On A Feeling

När David Hasselhoff flyger runt som en fågel på himlen eller surfar nedför snötäckta berg utklädd till isbjörn ätandes på råa fiskar. Ja, då kan man inte annat än att skratta...

 
Mini Moni - Ai~n! Dance no Uta

Ett hypnotiserande skräckexempel där en vitmålad gubbe i sarong, omgiven om blinkade lampor, tecknade figurer och småtjejer som hoppar runt och säger "Aaah Iiih Aaah Iiih". Att det tydligen varit en etta på listan i Japan gör inte saken bättre.

 

Harry Landelius - Gamla Nordsjön

Tänk att den här stackars Harry hade kunnat se riktigt charmig ut. Om inte kameran envisats med att filma fabrorn underifrån så han ser galen ut och pressat in så många dåliga specialeffekter på 1 min och 50 sekunder som det är möjligt.

 

Swedish House Mafia - Save The World

Varför i hela friden har man valt att göra en video med tema hundar som räddar världen? En mäktig låt blir bara konstig. Skulle så gärna vilja höra förklaringen från de som skapat den. Vet att ni kan bättre. 

 

Kiss - Psycho Cirkus

Välkommen till Psycho Cirkus. Här blir du åksjuk av alla space:ade bakgrunder, förundrad över elgitarrer som skjuts upp i rymden och full i skratt av brudar som ska se läskiga ut men mest ser ut att behöva gå på toa.

 

Carly Simon - Why

Ja, VARFÖR trippar Carly Simon runt med händerna i midjan, skakar på håret och sjunger "Laaa Di Daaa Di Daaa"? VARFÖR häller någon en champange-flaska i någons hår? Videon är skämmig men otroligt underhållande.

 

Candlemass - Bewitched

En galning med enormt hår, svart särk med rep runt midjan och ett utmärkande kors runt halsen vaknar till liv ur en död mans kista. Sedan hoppar han runt och pekar ut olika människor och talar om att de är förhäxade. Han får i alla fall cred för sin enorma inlevelse.

 

Armi Ja Danny - I Wanna Love You Tender

Sist men inte minst. Ett par som vajar fram och tillbaks med rymden i bakgrunden, medan ett gäng bortkomna dansare försöker sig på något sorts cheerleading-uppträdande. Haha!

 

 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA