x

EXTRA: Ny jättefestival i Sverige

EXTRA: Ny jättefestival i Sverige

Nu kan Karlstad-borna glädjas åt att det kommer en ny festival till stan. Live Nation, som bland annat arrangerar Summerburst, kläcker nu The Island Festival till i sommar, 15 augusti. Endagsfestivalens första släpp är ingen mindre än världs-DJ:n David Guetta från Frankrike. Alla känner väl igen låtar som Sexy Bitch, MemoriesTitanium, Bad och When Love Takes Over. Han är mannen bakom dem. På sitt CV kan han även skriva upp fina samarbeten med Avicii, Rihanna, Nicki Minaj och John Legend. 

– Ambitionen med The Island Festival är att kunna komma publiken lite närmare. Vi vill möta de som inte åker på storstadsfestivaler som Summerburst. Det här är något vi har velat göra jättelänge men vi har väntat på rätt tillfälle och rätt artist. Vi vill ha en huvudakt med samma intresse om att möta publiken nära som oss, och det har David Guetta, säger Karl Ohlsén Pettersson  Live Nation till GAFFA. 

Karl Ohlsén Pettersson är en av grundarna till Summerburst. Han menar att The Island Festival inte är tänkt att bli en miniatyr av housefestivalen, utan kommer att ha en mer mixad gästlista av artister och DJ:s. Däremot sätter David Guetta självklart en viss prägel på hela arrangemanget.

The Island Festival äger rum på Karlstad Stora Torg den 15 augusti. Fler släpp är att vänta redan nästa vecka. 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA