x

''Just den skivan har vi varit ganska sparsamma med''

''Just den skivan har vi varit ganska sparsamma med''

Klassiska svenska punkrockbandet Satanic Surfers gick i december ifjol ut med att man återförenats för en handfull sommarspelningar i Europa. Sedan dess har konsertdatumen bara blivit fler och fler. Nu på fredag kväll går startskottet för comebackturnén som äger rum på Babel i Malmö. GAFFA passade på att ringa upp gitarristen Magnus Blixtberg för att prata förväntningar och setlistpussel.

Vad kan publiken förvänta sig av Satanic Surfers första Sverige-gig på nio år?

– Ett väldigt taggat band som vill visa att de fortfarande kan spela. Det har märkts tydligt när vi har träffats i replokalen att vi vill upp på scen igen. Det ska bli jävligt kul!

Hur förändras er musik när den framförs live?

– Det återstår att se (skratt). Jag anar att den blir mer kraftfull och mer "punkig"; att den får lite mer nerv.

Hur skapar man egentligen en god konsertupplevelse?

– Vi har alltid på något sätt varit ett humörband när vi spelat. Har vi fått bra kontakt med publiken, och fått energi från den, har det alltid gynnat oss.

Hur tänker ni när ni sätter ihop en setlist?

– Vi kommer spela låtar från alla våra sex plattor, med betoning på det äldre materialet. De tre första skivorna, som vi släppte på Burning Heart, är ju de som är mest populära.

Kikar man på en setlist från er konsert i Bristol, England 2005 spelade ni väldigt få låtar från ert uppskattade andra album 666 Motor Inn. Har ni alltid varit sparsamma med material från den plattan?

– Just den skivan har vi varit ganska sparsamma med. På den tiden och ett par år framöver spelade ju Rodrigo (Alfaro) trummor samtidigt som han sjöng. De låtarna är ganska långa, det händer mycket i dem, och är nog ganska jobbiga att spela trummor och sjunga till. Just när den plattan kom så hade vi ganska nyligen släppt Hero Of Our Time, som var lite poppig, snabb och lättillgänglig. 666 Motor Inn var mörkare och lite annorlunda och togs inte emot lika väl utan har kommit mer på efterhand. Det är kul att folk fortfarande är så engagerade och fortfarande tänker på de låtarna.

Vad vill ni att publiken ska känna efter att de varit på er konsert?

– Att de har haft det gött och varit på en grym spelning, och att om de har haft några förväntningar på oss att vi levt upp till dem.

Här ser du Satanic Surfers:

1 maj – Babel, Malmö

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA