x

Mer royalties från Tidal

Mer royalties från Tidal

Det har skrivits mycket om Jay-Zs nya streamingtjänst Tidal under den senaste tiden. Bland annat har tjänstens app försvunnit från App Store och många stora artister har kritiserat tjänsten. Jay Z gjorde ett försök att få musiktjänsten på bättringsvägen genom att ringa runt och tacka de som valt Tidal och så gick han ut på Twitter och förklarade sig. Nu har ett ännu anonymt independent-skivbolag gått ut med det första beviset som stöttar Tidal och tjänstens royalties, skriver Fact Magazine. 

De nyligen läckta intäkterna lades ut av hemsidan Digital Music News och visar på att de royalties som kommer från Tidal i genomsnitt är dubbelt så höga som konkurrenten Spotifys. Spotify säger att de ger 0,72 cent per stream till upphovsmannen. Om en ser på de senaste siffrorna från Tidal så betalar den tjänsten ut 1,2 cent.

De läckta siffrorna visar även att Tidal behåller 30 procent vilket är standard för industrin. Jay-Z sa dock vid lanseringen av Tidal att de skulle betala ut 75 procent till de artisten och då endast behålla 25 procent. Det återstår att se om detta förändras, i enlighet med Jay-Zs löfte.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA