x

''Lika mycket pepplåt som depplåt''

''Lika mycket pepplåt som depplåt''

Martin Berglund från Kalmar började skriva musik i pojkrummet. För att han skulle skapa rätt känsla i kommande livespelningar samlade han ihop stadens rockare och de blev sedan Stödorkestern. 2013 släpptes debutskivan Din Ungdom Ska Aldrig Dö. Under våren förra året gav bandet ut EP:n Jag Sköt Konungen På Bänken I Väntan På Dig. Och nu under 2015 är det dags för singeln Allting Kommer Att Ordna Sig.

– Egentligen skulle man nästan kunna filma vad som helst till den här låten. Vi vill helst att man ska få tolka låten på sitt sätt. Det är lika mycket en "pepplåt" som en "depplåt". Av den anledningen var det ganska tacksamt att spela in en musikvideo till låten, säger Martin Berglund till GAFFA.

Videon är inspelad i en industrilokal i Kalmar och mannen som dansar framför kameran är Rickard Blad.

– Att det blev en video där det enda vi egentligen ser är en ensam man iklädd ballerinakläder, som tappert kämpar sig igenom en öde industrilokal, baseras bara på ännu en tolkning av låten. I den här tolkningen handlar låten, och videon, om att kämpa in i det sista, även om målet är långt bort och allt inte är på din sida, varken fysiskt eller mentalt, säger Martin Berglund.

Ta en titt på videon till singeln för första gången här.

Bandet består av Martin Berglund som spelar gitarr och sjunger, J-I Plingis Andersson som spelar gitarr, Andreas EA Nilsson som spelar slagverk, Michael Stalsbo som spelar bas och Joel Friberg som bland annat spelar klaviatur.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA