x

Dada Life-Olle går solo med gestalter i natten

Dada Life-Olle går solo med gestalter i natten

Den svenska DJ-duon Dada Life har varit verksamma inom den elektroniska dansscenen sedan 2006. Med sina uppblåsta bananer, champagneflaskor och "datorspelsljud" har de skapat unikt urflippade liveshower världen över. De ligger bakom hittar som Kick Out The Epic Motherfucker, So Young So High och Born To Rage.

Men nu händer det nya grejer. Den ena medlemmen Olle Cornéer visar nu upp ett sidoprojekt han jobbat med solo. Under namnet Night Gestals kommer han att släppa albumet One och första singeln ute heter Death Of She. Det här är något helt annat än Dada Lifes hårda elektro, mer åt IDM (intelligente dance music). Det är synth, lugnare bas och mer känslosam sång, framförd av Olle själv. Något djupare som inte alls bara är skrivet för dansgolvet. 

Han ska ha jobbat med låtarna ett bra tag, bland annat i en liten stuga på en ö i havet. Men det var inte förrän han blev diagnostiserad med cancer förra året som han tog tag i projektet som Night Gestals på allvar. Hör första singeln och se videon till den här. 

Fortsätt med det du gör Olle!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA