x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Urban Cone
Bandet har tagit Sverige lite med storm med låtar som Sadness Disease och Robot Love. Albumet Polaroid Memories gavs ut i slutet av april i år och GAFFAs recensent gav den full pott.

Fredag 15 maj, Örebro Yeah!
Lördag 16 maj, Lund, Mejeriet

Nick Cave
Frontfiguren från Nick Cave And The Bad Seeds är ute på soloturné och gör ett stopp i Stockholm på torsdag. Sångaren och låtskrivaren har även varit med i banden Grinderman och The Birthday Party. 1978 gav han ut sin första inspelade låt i form av These Boots Were Made For Walking. Missa inte den här levande legendaren.

Torsdag 14 maj, Stockholm, Waterfront

Markandeya
Roots/pop-bandet som släppte debutplattan Mirrors Of Words – Part One består av Marcus Berg och Anders Augustsson som tidigare var med i Kultiration. Andra skivan är på gång av trilogin som duon håller på att skapa. Här kan ni läsa om och se på videon till låten Key In The Pocket

Torsdag 14 maj, Göteborg, Pustervik

Linda Pira
Under P3 Guld-galan i år vann Linda Pira två priser och Aftonbladet kallade henne för kvällens drottning. Hon prisades för årets låt med Knäpper Mina Fingrar (Remix) och för årets hiphop/soul.

Torsdag 14 maj, Trollhättan, Kronans Kulturhus
Lördag 16 maj, Örebro, Stadsparken

Popvår 15
På fredag smäller det för studenterna i Lund. Då är det nämligen dags för Blekingska Nationens minifestival Popvår15. På scen kommer tre band att stå under kvällens gång och de banden är Bräkne-Hoby som är frontfiguren från Billie The Vision & The Dancers Lars Lindqvists soloprojekt. Även klara för spelning på nationen är Laser & Bas som i slutet av april gav ut sin debutplatta. Laser & Bas är Ola Johansson och tidigare Vit Päls-medlemmen Carl Johan Lundgren. Tredje bandet som kommer att spela på studentnationen är Malmöbandet Old som spelar elektronisk pop.

Fredag 15 maj, Lund, Blekingska Nationen

Yeah!
Till helgen är det dags för Örebros alldeles egna festival Yeah! Festivalen arrangeras i Stadsparken i staden. Band och artister som kommer spela där är bland annat Anna Ternheim, Urban Cone, Jonathan Johansson, Linda Pira, Lorentz och Markus Krunegård.

Fredag 15 maj, Örebro, Stadsparken
Lördag 16 maj, Örebro, Stadsparken

Looptroop Rockers
Under två decennier har Looptroop Rockers varit verksamma och är en av de största inom svensk hiphop. Med över 14 album gemensamt som grupp och soloartister har de varit runt i hela världen och spelat.

Fredag 15 maj, Sandviken, Allstar Sandviken
Lördag 16 maj, Kristinehamn, Mastmagasinet

Missa inte heller de här konserterna: 

Labyrint
Fredag 15 maj, Borlänge, Liljan
Lördag 16 maj, Örebro, Stadsparken

Westkust + School 94
Fredag 15 maj, Göteborg, Pustervik

Jape + Franska Trion
Fredag 15 maj, Göteborg, Fredag på HAK

Allyawan
Lördag 16 maj, Märsta, Ungdomens Hus

Slowgold + Tussilago
Lördag 16 maj, Göteborg, Pustervik

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA