x

BILDSPECIAL: Vita Bergens galna dagar i Danmark

BILDSPECIAL: Vita Bergens galna dagar i Danmark

Göteborgarna i Vita Bergen kom nyligen tillbaka efter en turné i grannlandet Danmark. Bandet består av duon William Hellström och Robert Jallinder. Med sig på turnén och när duon lirar live har de Hampus Bergh, Andreas Jallinder, Jaob Kullberg, Dan Augustsson, Gustaf Gunér och Bénédicte Piauger

Bandet ska spela på Folk i Göteborg ikväll, 13 maj, och på Trädgården, Under Bron i Stockholm den 28 maj. 

Här är Vita Bergens fotodagbok under Danmarksturnén.

– Dracula/Sarkofag – Jake i Aalborg

– Hampus låtsas att han är ett snällt djur.

– Vi blev hembjudna till fyra hoppfulla danskar som trodde vi var kända hockeyspelare.

– Spelningen i Odense blev en smärre katastrof publikmässigt och för att få uppträda för folk drog vi till en karaokebar. Det hela slutade med att Robert fick hybris och gjorde ett mic-drop vilket ledde till en tillsägning på skarpen. Hampus till vänster.

– Efter spelningen i Odense så bjuder en metalkille i publiken in till efterfest i hans replokal, Wille köper ett djävulhands-askfat för tio euro och vi lyssnar på Meshuggah på högsta volym. En kille plockar fram sin åttasträngade Ibanez och vi blir alla imponerade.

– Gustaf resonerar med sig själv huruvida det eventuellt var en dålig idé att dygna dagen innan en middag klockan 16 hos svärföräldrarna.

– Wille, Robert, Gustaf och Andreas samlar sig på en svartklubb i Köpenhamn klockan fem på morgonen. Kalaset är inne på dag fyra och vi har varit ifrån varandra i några timmar och är glada att se varandra igen. Wille har dessutom inga pengar på sitt kort, ingen mobil, trasig t-shirt och börjar visa på något sviktande omdöme. Gustaf vill väldigt gärna dansa.

– Odense klockan tre på natten. Dan äter upp Andreas pizzabit när Andreas lämnar bordet för att köpa dricka. "Du lämnade den". Dagen efter blir det en dust i turnévanen. Gustaf till vänster.

– Rita på bilden.

– Wille och Robert firar att vi överlevde bilresan och att våra rum i Aalborg inte luktar som rökbås och att sängarna inte har gula fläckar.

– Vita Bergen från Norge kommer till stan.

– "Hotell"-konst.

– I Aalborg träffade vi en väldigt härlig ljudtekniker.

– Jake är James Bond.

– Påsmannen på Flaesketorvet.

– Resan tillbaka. Andreas blir avsläppt i Köpenhamn och träffar en duva.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA