Då slutar du lyssna på ny musik

Då slutar du lyssna på ny musik

Vi är ledsna över att behöva meddela detta, men efter 33 är livet tyvärr inte värt att leva längre ... 

En ny studie visar nämligen att vi slutar upptäcka ny musik efter vår 33-årsdag, enligt altpress.com. Studien som är grundad på de amerikanska Spotify-användarna, har kartlagt våra musikvanor, och kommit fram till att det är då vår smak har mognat färdigt. 

Som tonåring är det ofta den senaste och hittigaste musiken som gäller. Men när tonåringarna blir 20-åringar förändras smaken och mainstream-musik blir inte längre lika tilltalande. Den tendensen ökar över 30-strecket. Det börjar med att vi upptäcker andra genrer och artister än de som för tillfället mördas på radion. Sedan går vi nostalgins väg genom att börja lyssna på musik från när vi var yngre, som inte alls är lika populär längre, och där stannar vi. 

Samma studie kan även berätta annat om våra musikvanor. Till exempel att tjejer och killar lyssnar på liknande musik i tonåren, men att killar sedan upptäcker mer än musiken i mittenfåran fortare.

Till sist ett tips: vill du upptäcka musik så länge det går, skaffa absolut inte barn. Då fryser ditt musikintresse ännu tidigare. 

Kolla in diagram:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA