x

’’Jag samplade min morfar från ett tv-program’’

’’Jag samplade min morfar från ett tv-program’’

Lucas Nord fanns redan på tapeten 2012, då som houseproducent och DJ. 2013 gav han ut sin debutplatta i form av Islands. Under 2015 har han däremot vågat ta steget bort från mixerbordet och skivspelaren och rört sig fram till scenen och mikrofonen. Nu är han aktuell med skivan After You.

Inspelningen och idéarbetet om uppföljaren var inte det enklaste för Lucas Nord. Han kände att han behövde ett miljöombyte och åkte därför från Stockholm till London. Lucas Nord ville genom resan komma närmare sin inspirationskälla, nämligen den engelska musikscenen och kulturen. Han ville få fram det souliga, mer dansanta och framförallt det mer engelska.

Nu över till Lucas Nord som har fått möjlighet att beskriva sin platta After You låt för låt. Lyssna gärna på skivan samtidigt som du läser om låtarna.

1. Issues
– Kanske egentligen var startskottet för det här nya där jag sjunger själv och första gången jag kände att jag fick till det på rätt sätt. Jag tror första raden "Think I'll call it a night, so much trying I've been losing my mind" egentligen handlar om att man är nära på att ge upp, men fortsätter att köra på.

2. Voices
– En låt jag skrev med Captain Cuts som första var tänkt som en popballad vi skulle pitcha till någon annan. Den låg väl sex månader utan att någonting hände med den, men jag hade refrängen fast i huvudet hela tiden så jag plockade upp den, producerade om den och sjöng in den själv och det kändes verkligen som om låten hittade hem. 

3. Think
– Den här låten gjorde jag i min kompis vardagsrum i London. Började bara som en kul grej där jag tog min röstinspelning på andra låtar och satte ihop något lite mer garage/2-stepigt. Det här är en sådan låt som jag inte hade någon tanke med alls utan bara satt och lekte fram resultatet. Sen tyckte jag den knöt ihop soundet bra på vad jag lyssnat på mycket själv när jag var liten och vad jag lyssnar på nu. 

4. Nothing Left
– Min personliga favorit på skivan. Jag älskar soul och skriver mycket downtempo grejer, men hade liksom aldrig tänkt släppa något under eget namn. De här kändes bara så himla jag, så jag var tvungen att behålla den. Låten har en sorgsen hopplöshet över sig som jag gillar och som jag ville få fram.

5. Wasting Time
– Jag skrev en låt tillsammans med Linda Sundblad som jag inte riktigt fick ihop, men jag tog versen från den och pitchade ner Lindas röst och byggde ett track runt den sången. En låt som bara handlar om att man spenderar tid med någon, men man vet att det inte kommer leda någonstans. En kul grej är också att jag samplade min morfar från ett tv-program och la in i introt så han fick vara med på ett hörn. 

6. Voices Pt. II
– Mer såhär lät Voices från början när vi skrev den och vissa grejer från första demon är med i den här produktionen. Jag hade lagt undan den här och tänkte bara släppa den nya versionen för jag tyckte den var för långt ifrån det andra soundmässigt, men andra pushade mig att ta med den här också. Det här är bara en poplåt som jag är sjukt stolt över.

7. We Will Never Change
– Samma sak här som med Wasting Time, jag tog holken från samma låt jag och Linda Sundblad skrev och klippte och fixade om. Som med Think så var det här bara en låt jag lekte fram innan jag och några kompisar skulle ut. Den har lite den där UK-house-soundet med lite soul-feeling som jag gillar inom dansmusik.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA