x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Mapei
Sångerskan började sin musikkarriär i ett hippiekollektiv i Providence, Rhode Island men flyttade till Stockholm när hon var ung och växte upp i huvudstaden. Redan 2007 fick hon sitt genombrott med låten Video Vixens och gjorde 2009 låten Mary Jane tillsammans med Major Lazer. Don't Wait är inte en comeback utan mer ett bevis på att Mapei är här för att stanna.

Fredag 22 maj, Stockholm, Berns
Lördag 23 maj, Malmö, Babel

Bop English
James Petralli har varit frontfiguren och låtskrivaren i bandet White Denim från Austin under de senaste tio åren. Nu gör han en exklusiv Sverigespelning med sitt albumdebuterande soloprojekt Bop English. Debutalbumet går under namnet Constant Bop och gavs ut tidigare i april i år. Bland James Petrallis influenser finns 60-talsinfluerad jazz som möter country och vocoders.

Fredag 22 maj, Stockholm, Nalen

Steerner
Blott 21 år gammal har stockholmaren Steerner redan gjort sig ett stort namn inom dagens klubbmusik. Han har spelat över nästan hela landet lagom och runtom i Europa. Nu är det dags för honom att få studenterna i Lund att dansa.

Lördag 23 maj, Lund, Lunds Nation

Simon Emanuel
I höstas gav Simon Emanuel ut skivan Le För Kameran vilket tog honom ännu längre fram i sin musikaliska utveckling. Han gav två år tidigare ut skivan Om Vi Överlever Sommaren som var en stämningsfull och melankolisk platta, på fjolårets album hörde vi ett mer upplyftande och betydligt varmare tema.

Lördag 23 maj, Malmö, Dubbel Dubbel

Missa inte heller de här spelningarna:

Urban Cone
Fredag 22 maj, Linköping, Nationernas Hus 

Cleo
Fredag 22 maj, Östersund, Gamla Tingshuset 

Veronica Maggio
Fredag 22 maj, Göteborg, Liseberg

Mimi Terris
Fredag 22 maj, Göteborg, Nefertiti 

Lillasyster
Lördag 23 maj, Göteborg, Sticky Fingers 

Lisa Ekdahl & Band
Söndag 24 maj, Malmö, KB

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA