x

Destroyer till Sverige – hör ny grym låt

Destroyer till Sverige – hör ny grym låt

Då var det dags för Destroyer att visa upp sig igen. Efter att 2011 ha bidragit med ett av årets bästa skivor med Kaputt så är det nu klart att uppföljaren Poison Season kommer den 28 augusti, uppger Border Music via ett pressmeddelande. I samband med albumsläppet beger sig Dan Bejar ut på världsturné och kommer den 19 november att stanna till på Kägelbanan i Stockholm.

Destroyer är alltså kanadensaren Dan Bejar. Han undersöker, likt David Bowie, fyra skadade karaktärer på den kommande skivan Poison Season. Karaktärerna är Jesus, Jacob, Judy och Jack. Det hela är bibliskt och det är musikteater på samma gång. Låten Times Square, Poison Season både inleder och avslutar plattan och det är saxofonstänkt värre.

– Den första och sista låten är i själva verket en tagning inspelad live med en kvintett. Det pendlade hela tiden mellan det superstrama och det Springsteen- och Bowie-doftande. Till sist bestämde jag mig för att jag ville ha med bägge. Jag kunde inte komma på ett sätt att få in orkesterversionen på albumet, så jag bestämde mig för att plocka isär det som ett bokomslag med rockversionen i mitten, säger Dan Bejar i ett pressmeddelande.

Lyssna på låten Dream Lover här. 

Här är låtarna som är med på Poison Season:

1. Times Square, Poison Season
2. Dream Lover
3. Forces From Above
4. Hell
5. The River
6. Girl In A Sling
7. Times Square
8. Archer On The Beach
9. Midnight Meet The Rain
10. Solace's Bride
11. Bangkok
12. Sun In The Sky
13. Times Square, Poison Season II

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA