x

Så blir årets Peace & Love

Så blir årets Peace & Love

Nu är det knappt en månad kvar tills det är dags för årets Peace & Love i Borlänge och därför presenterar arrangörerna vilka förändringar som kommer att ske på området. Som vanligt kommer festivalen att äga rum omkring Folkets Park i centrala Borlänge, men i år är det klart att campingen är tillbaka. Campingen kommer att finnas på samma plats som den gjorde åren 2006 till 2008. Dessutom har festivalen påbörjat ett samarbete med Sleep On Wheels vilket kommer ge möjligheten att sova på ett busshotell.

– De kommer att parkera två dragspelsbussar som är inredda som hotellrum på campingområdet. Perfekt för den som vill ha ett lyxigare och bekvämare alternativ till tält, men fortfarande vill ta del av den härliga campingstämningen. Det finns endast 40 platser i bussarna, så det är först till kvarn som gäller, säger Peter Johansson som är pressansvarig för Peace & Love i ett pressmeddelande.

Sommarens festival kommer även erbjuda sex scener, tre som ligger utomhus, en inomhus, den gamla klassiska parkscenen vid Musikskolan och en sjätte som kommer att finnas utanför området. På den sjätte scenen ska osignade band spela under hela helgen, helt gratis.

– I sanna Peace & Love-anda sätter vi i år upp ett Tryckartält på den plats inne på festivalområdet som kallas The Valley Of Love. I Tryckartältet spelas musik som passar perfekt för en lugn dans med någon man håller kär, säger Peter Johansson i ett pressmeddelande.

Årets festival bjuder även på en satsning när det kommer till ungdomskultur. Det satsas på e-sport och urban kultur och under festivalen ska det finnas två områden där mångfald, hållbarhet, kärlek och glädje ska manifesteras för unga, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande. Peace & Love äger alltså rum i Borlänge 2 till 4 juli och bland artisterna som spelar är bland annat Petter, Ola Salo, Veronica Maggio och Miriam Bryant.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA