x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Stream Your Dream: Final

Det är final i tävlingen Stream Your Dream som har gett artister chansen att tävla om en inspelning och mastring, en plats på spellistan Digster FRESH, ett marknadsföringspaket från Spinnup, Universal Music och GAFFA och en chans att bli sajnade till världens största skivbolag. Finalen börjar klockan 20:00 och det är gratis inträde, så vill du lyssna på framtidens storheter så är det Göta Källare som gäller på fredag.

Fredag 29 maj, Stockholm, Göta Källare

Summerburst

Idag är det dags för housefest i Göteborg. Det är Summerburst som drar igång för femte året och intar Nya Ullevi med storheter som till exempel Afrojack, Axwell ^Ingrosso och Avicii.

Fredag 29 maj, Göteborg, Nya Ullevi
Lördag 30 maj, Göteborg, Nya Ullevi

Brännbollsyran

Med festivalområdet mitt i hjärtat av Umeå Universitets campus kommer det i helgen att anordnas festival. Efter två utsålda år i bagaget är det alltså dags för 2015 års Brännbollsyran. Med artister som Afrojack, Veronica Maggio, Maskinen, Cazzette, Deportees och Little Jinder kommer det bli ordentligt med drag i Umeå i helgen.

Fredag 29 maj, Umeå
Lördag 30 maj, Umeå

Muskelrock

Första gången som Muskelrock anordnades var i juni 2009 och konceptet har bara fortsatt gå vägen och nu är det uppemot 2 000 personer som väntas headbanga i nöjesparken Tyrolen i Alvesta i helgen. Muskelrock är en heavy metal-festival och några av banden som kommer att synas och höras är Enforcer, The Rods och Spiders.

Torsdag 28 maj, Alvesta, Tyrolen
Fredag 29 maj, Alvesta, Tyrolen
Lördag 30 maj, Alvesta, Tyrolen

Jacco Gardner

Den holländske multiinstrumentalisten återvänder till Sverige för en enda spelning, och det är i Stockholm på söndag. 2013 gav han ut sin debutskiva i form av Cabinet Of Curiosities. I år har psychpopparen gett ut plattan Hypnophobia och är nu ute på ännu en turné.

Söndag 31 maj, Stockholm, Debaser Strand

Missa inte heller de här godbitarna:

Albin Myers
Fredag 29 maj, Fagersta, Fagersta Brukshotell

Civil War
Fredag 29 maj, Borlänge, Liljan

Syster Sol + Dani M
Fredag 29 maj, Göteborg, Pustervik

Lisa Ekdahl
Fredag 29 maj, Linköping, Konsert & Kongress
Lördag 30 maj, Jönköoing, Konserthuset
Söndag 31 maj, Stockholm, Cirkus 

Augustifamiljen
Fredag 29 maj, Göteborg, Liseberg

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA