x

Här är Bråvallas schema – och jobbiga krockar

Här är Bråvallas schema – och jobbiga krockar

Den 25 juni närmar sig sakta men säkert och det är dagen då Bråvalla drar igång i Norrköping. Nu har festivalen presenterat sitt spelschema. Bråvalla Festival håller på mellan 25 och 27 juni. Det kommer att vara stjärnspäckat på festivalens fem scener.

Sonic Surf City, Linda Pira och VHS inleder årets festival, torsdagen klockan 13. Vid 15 står Angel Haze på scenen Luna och lite senare, 17, kommer Joey Bada$$ att ta över för att sedan lämna över till giganten A$AP Rocky. Torsdagen bjuder med andra ord på en riktig hiphop-kavalkad. Samtidigt som A$AP Rocky spelar Millencollin på scenen Juno, det här är klockan 19. Lite senare på kvällen intar Danko Jones Juno, Rebecca & Fiona spelar på Sensation och Maskinen gör Luna. In Flames drar igång på Panorama 22.30 och den senaste bokningen, Deadmau5 tar sig an Luna vid midnatt. Vill du dansa mer efter det så gäller det att du rör dig mot scenen Sensation klockan 01 för då drar Steve Aoki igång.

Festivalens fredag har även den mycket att erbjuda besökarna. Först ut på scenen Luna på fredagen den 26 juni är Atlas Losing Grip som lämnar över till amerikanerna i All Time Low. Danskarna i Mew börjar sin spelning på Juno 15.30, vilket är samtidigt som All Time Low spelar på Luna. 17.30 gäller det att befinna sig vid Luna för då drar Refused igång. 18.30 blir det hiphop från Wu-Tang Clan på scenen Panorama samtidigt som Joel Alme gör Pacific. Seinabo Sey intar scenen Juno 21.45, vid samma tid gör Faith No More sin sak på Luna-scenen. 23.00 är det dags för den stora underhållaren, Robbie Williams att inta scenen Panorama. GAFFAs första plats i årets festivalbokningar Muse spelar 00.30 på Luna.

Lördagen den 27 juni är inte fy skam den heller, tyvärr är det krockarnas dag. Den första lite jobbiga krocken sker när Backyard Babies går på samtidigt som Red Fang. Little Jinder och Familjen kommer att få kriga om festivalbesökarna då artisternas konserter äger rum samtidigt. Kvart i nio på lördagskvällen är det dags för en väldigt exklusiv konsert med Modest Mouse. Synd då att den sker exakt vid samma tid som det superexklusiva KSMB-gigget. Kent kör igång klockan 22 på Panorama, samma tid som Jonathan Johansson olyckligt nog, då vi vill tro att det finns en hel del festivalbesökare därute som är både fans av Eskilstuna-bandet och Malmö-sonen. Den avslutande akten för årets Bråvalla är ingen mindre än Calvin Harris som spelar sist av alla på Panorama.

Se schemat i sin helhet här.

Kolla in Calvin Harris video till Summer.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA