x

Fotbollslåt slår Eurovision-vinnaren

Fotbollslåt slår Eurovision-vinnaren

Under gårdagen gick Queff feat. K-Burger med låten Jag Är AIK förbi Måns Zelmerlöws Eurovision-dänga Heroes på iTunes. Jag Är AIK är signaturmelodin till podcasten Radio Råsunda.

– Jag tror att vi ligger etta eftersom det är en så pass efterlängtad låt som har varit en del av vår podcast under ett års tid. AIK:are är väldigt hängivna så jag tror det har bidragit mycket. Det känns rätt häftigt att ligga före Måns också, säger Björn Enjebo som är en av männen bakom podcasten Radio Råsunda till GAFFA.

Radio Råsunda består av Frank Martin, Jimmy RydénMartin Wicklin, Joakim Fröberg och Björn Enjebo. Låten har släppts på iTunes till förmån för klubbens ungdomsverksamhet som kommer att få alla intäkter som låten genererar. Jag Är AIK har förknippats med podcasten under en lång tid, men det är ändå Queff som har gjort den, det gör Björn Enjebo klart för sig.

– Vi bestämde oss för att det är hans låt, jag har inte gjort den, men den förknippas med oss som podcast. I låtens bakgrund hörs AIK:s inmarschmelodi och Queff har skrivit texten som berör AIK:s historia, så låten är en kort historiegenomgång, säger han. 

Itunes var först med att lägga upp låten som förväntas komma upp på Spotify och Digilistan inom kort.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA